fredag 11 mars 2016

Presentation av våra rum på Rosentorgets Bed and breakfast i Simrishamn


Vårlökarna blommar och påskhelgen närmar sig med stormsteg. Ni är hjärtligt välkomna att höra av er om ni vill göra en bokning!
Rosentorgets Bed and breakfast drivs i en stor tegelvilla mitt i Simrishamn, nära restauranger, caféer, affärer, hamn och fina promenadvägar. Villan är byggd i jugendstil i början av 1900-talet och på fasaden utåt Rosentorget växer ett stort blåregn som blommar i maj månad.


Välkommen till Rosentorgets B&B 

Bed & Breakfast centralt i Simrishamn

Vid Rosentorget, mitt i Simrishamn och nära krogar, affärer, hamn och bad, ligger sedan 1917 denna vackra tegelvilla i tidstypisk stil.

Frukosten serveras från kl 8.30 i matsalen, trädgården eller lusthuset, beroende på årstid och väder. Här finns bl a olika sorters bröd och pålägg, yoghurt och flingor, juice, kokta ägg och givetvis starkt, nybryggt kaffe - eller te för den som så önskar.

Vill du göra en bokning? Kontakta oss på tel nr 0708-890052 eller via epost: cwasteson@gmail.com

*****

Uthyrningsrummen

Varje dubbelrum har egen toalett och ett av rummen har även egen dusch, medan de övriga rummen delar på två duschar.

"Jungfrukammaren"


Under takåsarna med fönster mot söder finns f d jungfrukammaren med ett litet rum plus sovalkov med två enkelsängar och badrum med dusch och WC. Här finns också ett litet pentry med kylskåp, vattenkokare, kaffekokare och mikrovågsugn.

"Rum 1"


"Rum 1" är ett dubbelrum med fönster mot Allgatan och trädgården. Rummet har egen ingång, tambur och toalett. Duschen finns i en annan del av huset.


"Familjerummet""Familjerummet" är ett stort dubbelrum med plats för 1-2 extrasängar för t ex en barnfamilj. Rummet är beläget i det fräscha källarplanet och härbärgerar numera som ett kuriosum delar av husets köksinredning i original från 1917. Egen toalett finns utanför dörren och det är tio steg till det gemensamma duschutrymmet.

"Gamla gillesstugan" 


I "Gamla gillestugan" vittnar eldstaden om den tidigare funktionen som gillestuga. Rummet ligger på det fräscha källarplanet och uppskattas sommartid för att det är tyst och svalt. Egen toalett finns utanför dörren och det är femton steg till det gemensamma duschutrymmet.

Frukosten

Frukosten på Rosentorgets bed and breakfast serveras från kl 8:30 i matsalen. Här finns bl a olika sorters bröd och pålägg, yoghurt och flingor, juice, kokta ägg och givetvis starkt, nybryggt kaffe - eller te för den som så önskar.Visit YstadÖsterlen

Du hittar oss även på webbplatsen VisitYstadÖsterlen:  Rosentorgets B&B

Vill du göra en bokning? Kontakta oss på tel nr 0708-890052 eller via epost: cwasteson@gmail.com


Några ord om årets Konstrunda på Österlen ...

I år är det 48 år i rad som vi har haft konstrunda på Österlen. Är du en av dem som gjort till din tradition att vallfärda till Österlen när det är dags för påskens konstrunda? Eller är du nyfiken på att se vad det är? Då är det snart dags! 

Årets konstrunda äger rum den 25 mars–3 april. Öppetttiderna hos utställarna är lör, sön och helgdagar kl 10–18, vardagar kl 13–17. Entrén till konstrundans samlingsutställning på Tjörnedalagården kostar 60 kr, barn och ungdomar under 18 år har fri entré.

Under konstrundan kan du i många fall träffa konstnärerna och se konsten i konstnärernas egna ateljéer. Här kan du läsa mer om konstveckan på Österlen och se en förteckning (med karta) över vilka konstnärer som deltar i i ÖSKGSs utställningar: http://www.oskg.nu/konstrundan ÖSKG står för Östra Skånes Konstnärsgille och skapades 1974, några år efter att man börjat med de första konstrundorna på Österlen. Föreningen driver Tjörnedala konsthall, strax norr om Baskemölla (som ligger ca 5 km norr om Simrishamn), och det är i denna lokal som man varje år brukar ha en samlingsutställning med de konstnärer som deltar.

Förutom ÖSKG:s konstnärer finns det mängder av fristående konstnärer som samtidigt passar på att öppna upp sina hem, ateljéer och gallerier.

Du hittar ca 165 konstnärer via ÖSKG:s karta och ytterligare konstnärer genom all möjlig kreativ skyltning längs med vägarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar