fredag 11 mars 2016

Lediga rum på Bed and breakfast i Simrishamn


Vårlökarna blommar och påskhelgen närmar sig med stormsteg. Om du inte redan bokat boende är det nu hög tid. Kanske kan vårt påskerbjudande intressera er?

Rosentorgets Bed and breakfast drivs i en stor tegelvilla mitt i Simrishamn, nära restauranger, caféer, affärer, hamn och fina promenadvägar. Villan är byggd i jugendstil i början av 1900-talet och på fasaden utåt Rosentorget växer ett stort blåregn som blommar i maj månad.


Frukosten på Rosentorgets bed and breakfast serveras från kl 8:30 i matsalen. Här finns bl a olika sorters bröd och pålägg, yoghurt och flingor, juice, kokta ägg och givetvis starkt, nybryggt kaffe - eller te för den som så önskar.Påskerbjudande:


Under påskveckan kan vi på Rosentorgets bed and breakfast erbjuda dubbelrum med egen toalett och delad dusch för 850 kr/två personer en natt. För två nätter blir kostnaden 1500 kr/två personer och för tre nätter 2000 kr/två personer.


Vi har även ett dubbelrum med egen toalett och dusch. Priset för detta rum är 950 kr/två personer första natten (inkl våra lakan, handdukar och frukost för två personer). För två nätter blir kostnaden 1700 kr/två personer och för tre nätter 2400 kr/två personer.


Vill du göra en bokning? Kontakta oss på tel nr 0708-890052 eller via epost: cwasteson@gmail.com


Några ord om årets Konstrunda på Österlen ...

I år är det 48 år i rad som vi har haft konstrunda på Österlen. Är du en av dem som gjort till din tradition att vallfärda till Österlen när det är dags för påskens konstrunda? Eller är du nyfiken på att se vad det är? Då är det snart dags! 

Årets konstrunda äger rum den 25 mars–3 april. Öppetttiderna hos utställarna är lör, sön och helgdagar kl 10–18, vardagar kl 13–17. Entrén till konstrundans samlingsutställning på Tjörnedalagården kostar 60 kr, barn och ungdomar under 18 år har fri entré.

Under konstrundan kan du i många fall träffa konstnärerna och se konsten i konstnärernas egna ateljéer. Här kan du läsa mer om konstveckan på Österlen och se en förteckning (med karta) över vilka konstnärer som deltar i i ÖSKGSs utställningar: http://www.oskg.nu/konstrundan ÖSKG står för Östra Skånes Konstnärsgille och skapades 1974, några år efter att man börjat med de första konstrundorna på Österlen. Föreningen driver Tjörnedala konsthall, strax norr om Baskemölla (som ligger ca 5 km norr om Simrishamn), och det är i denna lokal som man varje år brukar ha en samlingsutställning med de konstnärer som deltar.

Förutom ÖSKG:s konstnärer finns det mängder av fristående konstnärer som samtidigt passar på att öppna upp sina hem, ateljéer och gallerier.

Du hittar ca 165 konstnärer via ÖSKG:s karta och ytterligare konstnärer genom all möjlig kreativ skyltning längs med vägarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar