tisdag 23 juni 2015

Bo på Bed and breakfast vid Rosentorget mitt i Simrishamn

Rosentorget Om ni har planer på att besöka Österlen vill jag tipsa om vårt mysiga och personliga Bed and Breakfast vid Rosentorget mitt i Simrishamn.

Rosentorgets Bed and Breakfast ligger vackert och centralt. Väljer du att bo här får du nära till torget och hamnen och alla möjliga caféer, restauranger och butiker. Det finns gott om parkering vid huset och ni får gärna slå er ner i vår trädgård med en kopp kaffe eller ett glas vin.

Här hittar du mer information om våra rum och priser:  "Presentation av vårt Bed and Breakfast"

Vi vill också passa på att tipsa om att det nu snart är en stor rosfest på Österlen i dagarna sju. Här hittar du programmet för invigningen den 27 juni:  "Program för Österlens rosfest 2015"

Rosfestival i Simrishamn med omnejd 27 juni till 3 juli 2015


Rosentorget in Simrishamn

Nu blommar det på Rosentorget i Simrishamn och snart är det dags för den årliga Rosfesten på Österlen.

Rosfest i Simrishamn

Mitt i Simrishamn, mellan stationen och kyrkan, ligger Rosentorget. Här har Österlenrosor skapat en rosbank utav sticklingar från gamla och särskilt värdefulla rosor som de hittat i trädgårdar i Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Sjöbo kommun.

Rosfest i Simrishamn

Här hittar du fler bilder från Rosentorget:  https://flic.kr/s/aHsjsfPnUu

På Österlenrosors sida om Rosentorget kan ni läsa mer om inventeringen, föreningen Österlenrosor och en presentation av några av de mest uppskattade rosorna: "Välkommen till Rosentorget - en unik bank av gamla rosor från Österlen"

Granne med Rosentorget ligger Bergengrenska trädgården:


Bergengrenska trädgården i Simrishamn

Här kan du se fler bilder därifrån:  https://flic.kr/s/aHsjs4N4be  Även i denna gamla vackra trädgård har nu planterats mängder av gamla rosor. Läs mer här:  "Historia om Bergengrenska trädgården"






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar