lördag 25 juni 2016

Bo personligt och charmigt vid Rosentorget centralt i Simrishamn

Rosentorget Om ni har planer på att besöka Österlen vill jag tipsa om vårt mysiga och personliga Bed and Breakfast vid Rosentorget mitt i Simrishamn.

Rosentorgets Bed and Breakfast ligger vackert och centralt. Väljer du att bo här får du nära till torget och hamnen och alla möjliga caféer, restauranger och butiker. Det finns gott om parkering vid huset och som gäster får ni gärna slå er ner i vår trädgård med en god vän eller en bra roman, en kopp kaffe eller ett glas vin.

Här hittar du mer information om våra rum och priser:  "Presentation av vårt Bed and Breakfast"

Redan nu stor Rosentorget i full blom, och vi vill passa på att tipsa om att det nu snart är en stor rosfest på Österlen i dagarna sju (i år 2016: 2 - 8 juli). Här kan du läsa mer om rosfesten och om den stora trädgården med rosor från olika platser på Österlen:  "Rosentorget"

Rosfestival i Simrishamn med omnejd 2 till 8 juli 2015


Rosentorget in Simrishamn

Nu blommar det på Rosentorget i Simrishamn och snart är det dags för den årliga Rosfesten på Österlen.

Rosfest i Simrishamn

Mitt i Simrishamn, mellan stationen och kyrkan, ligger Rosentorget. Här har Österlenrosor skapat en rosbank utav sticklingar från gamla och särskilt värdefulla rosor som de hittat i trädgårdar i Simrishamn, Tomelilla, Ystad och Sjöbo kommun.

Rosfest i Simrishamn

Här hittar du fler bilder från Rosentorget:  https://flic.kr/s/aHsjsfPnUu

På Österlenrosors sida om Rosentorget kan ni läsa mer om inventeringen, föreningen Österlenrosor och en presentation av några av de mest uppskattade rosorna: "Välkommen till Rosentorget - en unik bank av gamla rosor från Österlen"

Granne med Rosentorget ligger Bergengrenska trädgården:


Bergengrenska trädgården i Simrishamn

Här kan du se fler bilder därifrån:  https://flic.kr/s/aHsjs4N4be  Även i denna gamla vackra trädgård har nu planterats mängder av gamla rosor. Läs mer här:  "Historia om Bergengrenska trädgården"

Priser i juli och augusti 2016


Dubbelrum med egen toalett,
 men gemensamt duschutrymme (tre dubbelrum delar på två duschar): 900 kr första natten, därefter 800 kr per natt.

Dubbelrum med egen toalett och dusch ("minilägenheten"): 1050 kr första natten, därefter 950 kr per natt.

Pris för enkelrum: Vi drar av 100 kr på priset per natt om Du använder ett av våra dubbelrum som enkelrum.

Pris för extrasängar: En extrasäng kostar 300 kr första natten, därefter 200 kr per natt. Barn under 13 år: 150 kr första natten, därefter 100 kr per natt. Barn under 3 år i förälders säng: gratis

Vi har fyra avskilda rum på olika våningsplan. Alla rum har egen toalett och ett av rummen har egen dusch, medan de övriga rummen delar på två duschar. Det är gratis att parkera i Simrishamn och ni får gärna låna vårt wifi när ni bor hos oss.


1 kommentar:

  1. breakfast

    Breakfast - Make your Breakfast delicious and tasty with us, Befood provides all type of food services we always work for your test, for contact visits - Befood.net

    to get more - https://www.befood.net/category/breakfast//

    SvaraRadera