lördag 10 februari 2018

Boende på Österlen i påsk 2018


Vintergäcken blommar och påskhelgen närmar sig med stormsteg. Om du inte redan bokat boende är det nu hög tid. Kanske kan vårt påskerbjudande intressera er?


Rosentorgets Bed and breakfast drivs i en stor tegelvilla mitt i Simrishamn, nära restauranger, caféer, affärer, hamn och fina promenadvägar. Villan är byggd i jugendstil i början av 1900-talet och på fasaden utåt Rosentorget växer ett stort blåregn som blommar i maj månad.

Frukosten på Rosentorgets bed and breakfast serveras från kl 8:30 i matsalen. Här finns bl a olika sorters bröd och pålägg, yoghurt och flingor, juice, kokta ägg och givetvis starkt, nybryggt kaffe - eller te för den som så önskar.Påskerbjudande:

Under påskveckan kan vi på Rosentorgets bed and breakfast erbjuda dubbelrum med egen toalett och delad dusch för 1150 kr/två personer en natt. För två nätter (t ex skärtorsdagen och långfredagen) blir kostnaden 1800 kr/två personer, för tre nätter (t ex skärtorsdagen, långfredagen och påskafton) blir priset 2500 kr/två personer och för fyra nätter (skärtorsdagen, långfredagen, påskafton och påskdagen) blir priset 3000 kr/två personer.


Vi har även ett dubbelrum med egen toalett och dusch. Priset för detta rum är 1250 kr/två personer första natten (inkl våra lakan, handdukar och frukost för två personer). För två nätter blir kostnaden 2100 kr/två personer, för tre nätter 2900 kr/två personer och för fyra nätter 3500 kr/två personer.


Vill du göra en bokning? Kontakta oss på tel nr 0708-890052 eller via epost: cwasteson@gmail.com

Några ord om årets Konstrunda på Österlen ...

I år är det 51 år i rad som vi har haft konstrunda på Österlen. Är du en av dem som gjort till din tradition att vallfärda till Österlen när det är dags för påskens konstrunda? Eller är du nyfiken på att se vad det är? Då är det snart dags! 

Årets konstrunda äger rum den 30 mars – 8 april. Öppetttiderna hos utställarna är lör, sön och helgdagar kl 10–18, vardagar kl 13–17. Under konstrundan kan du i många fall träffa konstnärerna och se konsten i konstnärernas egna ateljéer. Här kan du läsa mer om konstveckan på Österlen och se en förteckning (med karta) över vilka konstnärer som deltar i i ÖSKGSs utställningar: http://oskg.nu/konstrundanÖSKG står för Östra Skånes Konstnärsgille och skapades 1974, några år efter att man börjat med de första konstrundorna på Österlen. Föreningen driver Tjörnedala konsthall, strax norr om Baskemölla (som ligger ca 5 km norr om Simrishamn), och det är i denna lokal som man varje år brukar ha en samlingsutställning med de konstnärer som deltar.

Förutom ÖSKG:s konstnärer finns det mängder av fristående konstnärer som samtidigt passar på att öppna upp sina hem, ateljéer och gallerier.

Du hittar ca 165 konstnärer via ÖSKG:s karta och ytterligare konstnärer genom all möjlig kreativ skyltning längs med vägarna.

Det är gratis att parkera i Simrishamn och ni får gärna låna vårt wifi när ni bor hos oss.

crocus


Priser fram till och med 30 juni 2018


Dubbelrum med egen toalett,
 men gemensamt duschutrymme (tre dubbelrum delar på två duschar): 1150 kr första natten, därefter 1050 kr per natt.

Dubbelrum med egen toalett och dusch ("minilägenheten"): 1300 kr första natten, därefter 1200 kr per natt.

Pris för enkelrum: Vi drar av 100 kr på priset per natt om Du använder ett av våra dubbelrum som enkelrum.

Pris för extrasängar: En extrasäng kostar 300 kr första natten, därefter 200 kr per natt. Barn under 3 år i förälders säng: 50 kr/natt.

Obs - undantag midsommarhelgen: för prisuppgift 22-25/6 - kontakta oss.

Rosentorgets Bed and breakfast är ett gammaldags och 
personligt inrett bed and breakfast centralt i Simrishamn, 
mitt på Österlen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar