lördag 21 mars 2015

Rosentorgets Bed and breakfast i Simrishamn har öppet i påskÄr du intresserad av konst?

I år är det 47 år i rad som vi har haft konstrunda på Österlen. Är du en av dem som gjort till din tradition att vallfärda till Österlen när det är dags för påskens konstrunda? Eller är du nyfiken på att se vad det är? Då är det snart dags!

Årets konstrunda äger rum den 3-12 april 2015. Under konstrundan kan du i många fall träffa konstnärerna och se konsten i konstnärernas egna ateljéer.

Här kan du läsa mer om vilka konstnärer som deltar i ÖSKGSs konstrunda i år:  http://www.oskg.nu/konstrundan


ÖSKG står för Östra Skånes Konstnärsgille och skapades 1974, några år efter att man börjat med de första konstrundorna på Österlen. Föreningen driver Tjörnedala konsthall, strax norr om Baskemölla (som ligger ca 5 km norr om Simrishamn), och det är i denna lokal som man varje år brukar ha en samlingsutställning med de konstnärer som deltar.

Förutom ÖSKG:s konstnärer finns det mängder av fristående konstnärer som samtidigt passar på att öppna upp sina hem, ateljéer och gallerier.

Du hittar 165 konstnärer via ÖSKG:s karta och ytterligare konstnärer genom all möjlig kreativ skyltning längs med vägarna.

Här kan du se två korta reportage gjorda av SVT från förra årets konstrunda:
http://www.svtplay.se/klipp/1979645/se-konsten-hemma-hos-konstnarerna-del-1 http://www.svtplay.se/klipp/1980272/se-konsten-hemma-hos-konstnarerna-del-2


Rosentorgets bed and breakfast har öppnat igen

Efter några års uppehåll har Rosentorgets Bed and Breakfast öppnat igen.

Rosentorgets Bed and breakfast ligger centralt i Simrishamn - bara ca två minuters promenad från Stortorget, tre minuters promenad från resecentrum/stationen och fyra minuters promenad från hamnen.

Frukosten serveras så här års i matsalen. Här finns bl a olika sorters bröd och pålägg, yoghurt respektive fil och olika sorters flingor och müsli, juice, frukt och grönsaker, kokta ägg och givetvis starkt, nybryggt kaffe eller te för den som så önskar.
Alla våra rum har egen toalett. Ett av rummen har egen dusch, medan de övriga tre rummen delar på två duschar.


Det är gratis att parkera i Simrishamn och ni får gärna låna vårt wifi när ni bor hos oss.

crocus


Priser fram till och med april 2015

TulipsDubbelrum med egen toalett, men gemensamt duschutrymme (tre dubbelrum delar på två duschar): 750 kr första natten, därefter 650 kr per natt.

Dubbelrum med egen toalett och dusch ("minilägenheten"): 850 kr första natten, därefter 750 kr per natt.

daffodilsPris för enkelrum: Vi drar av 100 kr på priset per natt om Du använder ett av våra dubbelrum som enkelrum.

Pris för extrasängar: En extrasäng kostar 300 kr första natten, därefter 200 kr per natt. Barn under 13 år: 200 kr första natten, därefter 100 kr per natt. Barn under 3 år i förälders säng: gratis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar