Presentation av vårt Bed and Breakfast

Välkommen till Rosentorgets B&B 

Bed & Breakfast centralt i Simrishamn

Vid Rosentorget, mitt i Simrishamn och nära krogar, affärer, hamn och bad, ligger sedan 1917 denna vackra tegelvilla i tidstypisk stil.

Frukosten serveras från kl 8.30 i matsalen, trädgården eller lusthuset, beroende på årstid och väder. Här finns bl a olika sorters bröd och pålägg, yoghurt och flingor, juice, kokta ägg och givetvis starkt, nybryggt kaffe - eller te för den som så önskar.

Vill du göra en bokning? Kontakta oss på tel nr 0708-890052 eller via epost: cwasteson@gmail.com

*****

Uthyrningsrummen

Här finns fyra avskilda rum på olika våningsplan att välja mellan. Alla rum har egen toalett och ett av rummen har egen dusch, medan de övriga rummen delar på två duschar.

"Jungfrukammaren"


Under takåsarna med fönster mot söder finns f d jungfrukammaren med ett litet rum plus sovalkov med två enkelsängar och badrum med dusch och WC. Här finns också ett litet pentry med kylskåp, vattenkokare, kaffekokare och mikrovågsugn.

"Rum 1"


"Rum 1" är ett dubbelrum med fönster mot Allgatan och trädgården. Rummet har egen ingång, tambur och toalett. Duschen finns i en annan del av huset.


"Familjerummet""Familjerummet" är ett stort dubbelrum med plats för 1-2 extrasängar för t ex en barnfamilj. Rummet är beläget i det fräscha källarplanet och härbärgerar numera som ett kuriosum delar av husets köksinredning i original från 1917. Egen toalett finns utanför dörren och det är tio steg till det gemensamma duschutrymmet.

"Gamla gillesstugan" 


I "Gamla gillestugan" vittnar eldstaden om den tidigare funktionen som gillestuga. Rummet ligger på det fräscha källarplanet och uppskattas sommartid för att det är tyst och svalt. Egen toalett finns utanför dörren och det är femton steg till det gemensamma duschutrymmet.


Visit YstadÖsterlen

Du hittar oss även på webbplatsen VisitYstadÖsterlen:  Rosentorgets B&B

3 kommentarer:

 1. Stayed here this summer for a few days. Wonderful place to stay, beautiful location(in a nice little square of town with a park in the center).
  It was a short walk to town and the train station.
  Many beautiful flowers. So pretty.

  SvaraRadera
 2. Thank you for the kind words and for taking your time to write a review. You are most welcome back whenever you visit Simrishamn again.

  SvaraRadera
 3. Vi sov två nätter på detta fantastiska ställe! Jättebra läge, rum med tidstypiskt möblemang, sköna sängar, supertrevlig värdinna och god frukost med nybakat bröd. Vi kommer gärna tillbaks och tänker berätta för alla Österlenresenärer om Rosentorgets B&B!

  SvaraRadera